Video

De Eindhovense straatdealer verdwenen door burgemeester Van Gijzel

20 november 2015 om 16:13
nl
Wat de politie niet lukte, lukt burgemeester Van Gijzel wel. Trots liet hij deze week de gemeenteraad van weten dat er geen straatdealers meer in Eindhoven zijn.
Profielfoto van de Jong Femke
Geschreven door
de Jong Femke

Zijn oorlog tegen de straatdealers voerde hij simpel maar doeltreffend. Tegen de landelijke afspraken in liet hij sinds de zomer weer iedereen toe in coffeeshops.
VerkoopdiscriminatieVoor de zomer werd toeristen en inwoners van andere gemeenten 'nee' verkocht als ze softdrugs wilden kopen in de coffeeshops. Dit leverde gouden tijden op voor de straatdealers die een paar meter verderop hun waar verkochten aan teleurgestelde klanten.
"De dag waarop Van Gijzel zijn nieuwe coffeeshop beleid bekend maakte, verdwenen meteen de dealers", zegt een bedrijfsleider van een shop in de binnenstad.
Onfrisse types"Zelf hadden we er niet zoveel last van, maar de buurt des te meer ", zegt een medewerker van een andere Eindhovense coffeeshop. "Het trekt toch ongure figuren aan die in de portieken van huizen hangen."
"Ik werd vaker door toeristen aangesproken of ik niet een grammetje kon kopen voor ze", zegt klant. "Of ik werd buiten aangesproken of ik iets wilde kopen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.