Onderzoek naar behoud Fort Sabina in Heijningen

20 november 2015 om 16:31
nl
De gemeente Moerdijk, de provincie en Stichting FortSabina.nl gaan samen onderzoeken hoe Fort Sabina in Heijningen behouden kan worden voor de toekomst. Vrijdag tekenden de partijen daarvoor een samenwerkingsovereenkomst.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

De afgelopen jaren zijn al delen van het fort opgeknapt en is het  bouwwerk aantrekkelijk gemaakt voor bezoekers. Jaarlijks komen achtduizend mensen een kijkje nemen bij het Fort.
ErfgoedVoor de provincie is het fort een belangrijke drager van erfgoed, die goed past binnen de verhaallijn bevochten Brabant' van het provinciale erfgoedbeleid. "Naast de cultuurhistorische kansen biedt de ontwikkeling van het fort ook kansen op het gebied van vrijetijdseconomie, deltanatuur, water en ruimtelijke kwaliteit", aldus gedeputeerde Henri Swinkels (Leefbaarheid& Cultuur).
Ook de gemeente Moerdijk is blij met de overeenkomst, laat wethouder Thomas Zwiers weten. "Met deze overeenkomst zetten we een belangrijke stap op weg naar een nog mooier Fort Sabina, waar meer mensenkunnen genieten van de prachtige omgeving en de rijke historie."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.