Mestverwerker Biomoer in Moerstraten mag van rechter niet uitbreiden

20 november 2015 om 16:51
nl
Biovergister Biomoer in Moerstraten mag niet uitbreiden. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch vrijdag bepaald. De provincie verleende het bedrijf eerder toestemming voor uitbreiding, maar de rechter heeft de vergunning vernietigd.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

Biomoer ligt in het buitengebied op de grens tussen de gemeenten Bergen op Zoom en Roosendaal. Het bedrijf mocht van de gemeente Roosendaal en de provincie de co-vergistingsinstallatie en de bouw van sleufsilo's voor de melkrundveehouderij uitbreiden. De gemeente Bergen op Zoom en een aantal natuurverenigingen gingen hiertegen met succes in beroep.
Grondgebied Bergen op ZoomVolgens de rechtbank heeft Gedeputeerde Staten de vergunning niet op de juiste manier afgegeven. De uitbreiding van Biomoer ligt voornamelijk op grondgebied van Bergen op Zoom. De provincie had daarom niet aan de gemeenteraad van Roosendaal, maar Bergen op Zoom om goedkeuring moeten vragen om van het bestemmingsplan af te wijken.
Daarnaast oordeelt de rechter dat Gedeputeerde Staten de vergunning verleende zonder te onderzoeken of er sprake kan zijn van stankoverlast.
Nieuw besluitHet is nu aan de provincie om binnen zes maanden een nieuw besluit te nemen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.