Video

'Ledenwerfactie' moet kleine school in Oudendijk meer leerlingen opleveren

20 november 2015 om 22:11
nl
De kleine basisschool van het dorpje Oudendijk, bij Woudrichem, is een opmerkelijke actie gestart om meer leerlingen te krijgen. Ouders van leerlingen die andere ouders weten over te halen hun kind ook te laten inschrijven bij de dorpsschool, krijgen een beloning. Een soort ledenwerfactie die de basisschool meer leerlingen moet opleveren.
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

Direct in de gevarenzone zit het dorpsschooltje nog niet  Maar de actie 'een traktatie voor iedere nieuwe leerling' is wel een voorschot op de toekomst. "In het land hoor je alleen maar dat leerlingenaantallen dalen. Dus alles wat je kan bijdragen - door ouders in te zetten als goede ambassadeurs - is meegenomen", vertelt schooldirecteur Carien van Till.
Zoek een leerlingOuders die anderen weten over te halen ook hun kinderen in Oudendijk op school te doen, worden overigens niet rijkelijk beloond. "Nee, dat zeker niet. Het is een ludiek bedoelde actie om de toekomst van de school weer onder de aandacht te brengen", zegt schoolbestuurder Erik Kieboom.
"Als ouders nieuwe leerlingen aanbrengen, krijgen ze een lekkernij. Gemaakt door de plaatselijke bakker. Die traktatie heet 'Woerkumse slof', een platgeslagen krentenbol met een overheerlijke vulling."
Dokter Tinusschool Het dorpsschooltje van Oudendijk geniet ook landelijke bekendheid als 'school van dokter Tinus'. De tv-dokter werd in de serie verliefd op schooljuf Lisa. De opnamen met juf Lisa voor de klas werden gemaakt in de school in Oudendijk.
Inmiddels heeft de ludieke actie al geleid tot de aanmelding van één nieuw gezin.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.