Video

Hardlopen met heel veel lampjes tijdens Warande by Night in Tilburg

20 november 2015 om 21:35 • Aangepast 21 november 2020 om 14:37
nl
Hardlopen in het donker, met heel veel lampjes. En de finishtijd, ach, die is niet zo belangrijk. Bloedserieus was het zeker niet, maar de nachtversie van de Warandeloop in Tilburg zag er vrijdag wel heel erg leuk uit.
Profielfoto van Spierts Twan
Geschreven door
Spierts Twan

Deze zogenoemde night runs zijn in opkomst. Hardlopen in het donker, waarbij het niet zoveel uitmaakt wie er als eerste over de streep komt. Gewoon lekker lopen en een beetje gek doen, dat is waar het om draait.
Zwaaien naar het publiekDaar gaan ze. Een lange sliert witte puntjes voert door de Oude Warande. Zo af en toe een modderpoel ontwijken, een beetje ouwehoeren en zwaaien naar het publiek.

Wachten op privacy instellingen...

Kunstenaarscollectief Tilburg Cowboys deed er tegelijkertijd alles aan om de 750 deelnemers aan Warande By Night te demotiveren. Met een dokterspost (met excuusblessures op maat), matrixborden met een snelheidsbegrenzing en een alternatieve warming-up vol onzinbewegingen.

Wachten op privacy instellingen...

Zaterdag en zondagWarande By Night is de opmaat voor een weekend vol crosswedstrijden in Tilburg. Duizenden mannen, vrouwen en kinderen staan zaterdag en zondag aan de start in verschillende categorieën.
Hoogtepunt is het internationale crossgala op zondag. De voltallige Nederlandse top staat daar aan de start. Bij de mannen probeert Khalid Choukoud zijn titel te verdedigen, Sifan Hassan van Eindhoven Atletiek gaat bij de vrouwen voor de derde titel op rij.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.