Zo goed als uitverkocht Eindhovens festival Speedfest staat stil bij Parijs

21 november 2015 om 08:11
nl
Het aantal mensen dat naar aanleiding van de aanslagen in Parijs heeft besloten niet naar het festival Speedfest in Eindhoven te komen, is minimaal. Dat zegt Peter van Elderen, de frontman van de Eindhovense rockband Peter Pan Speedrock die het festival in het Klokgebouw organiseert.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

De ruim 5000 kaarten zijn zo goed als uitverkocht. “We verkochten de afgelopen week juist meer", vertelt Van Elderen. "Ik denk dat mensen vooral denken: celebrate life en rock and roll.”
Festival Speedfest in Eindhoven staat zaterdagavond stil bij de aanslagen in Parijs. Even na middernacht, op het moment dat de band Eagles of Death Metal eigenlijk zouden beginnen met spelen in Eindhoven, wordt een minuut stilte gehouden.
Extra maatregelenEagles of Death Metal trad vorige week op in de Parijse popzaal Bataclan waar terroristen het vuur openden. Naar aanleiding hiervan is de rest van de tour geannuleerd, waaronder het optreden tijdens Speedfest. Eagles of Death Metal wordt vervangen door Peter Pan Speedrock.
De organisatie van het evenement heeft extra veiligheidsmaatregelen genomen. Zo moeten bezoekers rekening houden met langere rijen voor de deur, omdat het fouilleren strikter gebeurt dan voorheen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.