Floor van den Brandt stelt teleur in Salt Lake City, schaatsster Haarsteeg negentiende op 500 meter

21 november 2015 om 10:35
nl
Floor van den Brandt stelde vrijdag teleur tijdens wereldbekerwedstrijden in Salt Lake City. De schaatsster uit Haarsteeg deed 38,37 seconden over haar 500 meter. Daarmee eindigde Van den Brandt pas als negentiende.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

"Ik vloog half uit de eerste buitenbocht", legt Van den Brandt uit aan Omroep Brabant. '"Daar ging het helaas een beetje mis."
De Chinese Zhang Hong schreef de 500 meter op haar naam. Zij kwam na 36,57 seconden over de finish. Beste Nederlandse was Margot Boer. Zij eindigde op de dertiende plaats in een tijd van 37,96 seconden.
Goud en record NuisEr was wel Nederlands succes bij de mannen, op de 1500 meter. Kjeld Nuis veroverde goud op die afstand met een Nederlands record. De rijder van Team LottoNL-Jumbo eindigde op de Utah Olympic Oval in een tijd van een minuut en 42,14 seconden. Daarmee was hij sneller dan de oude toptijd van Koen Verweij, die twee jaar geleden op dezelfde baan op een tijd van een minuut en 42,28 seconden uitkwam.
Voor Nuis was het zijn vijfde wereldbekerzege en zijn tweede overwinning op de schaatsmijl.
'Magische' grensHet meest werd er echter nagesproken over Pavel Koelizjnikov. De Rus verbeterde vrijdag voor de tweede keer binnen vijf dagen het wereldrecord op de 500 meter. Hij doorbrak de 'magische 'grens van 34 seconden. Hij finishte na 33,98 seconden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.