Baldadige wethouder Van den Bosch (D66) bezwijkt onder druk en stapt op na rel met videoblogger

21 november 2015 om 19:01
nl
De in opspraak geraakte Vincent van den Bosch heeft zijn functie als wethouder in de gemeenteraad van Steenbergen per direct neergelegd. Dat meldt D66 in een persverklaring. De fractie is teleurgesteld dat Van den Bosch er de brui aan geeft. "De wethouder heeft erkend en zich verontschuldigd, dat hij in een moment van zwakte en vermoeidheid onprofessioneel hierop heeft gereageerd."
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Van den Bosch kreeg het onlangs na een raadsvergadering over de opvang van vluchtelingen aan de stok met lokale videoblogger Vladimir Hornicek. Die wilde de wethouder buiten nog wat vragen stellen, maar Van den Bosch had daar geen zin in. Er ontstond een ruzieachtige sfeer waarna de wethouder Hornicek een duw gaf.
“Je was een leuke dorpsgek, Vladimir, maar dat is nu over”, schreeuwde Van den Bosch hem toe. “Ik heb ergens wel medelijden met je. Er missen gewoon een paar hersencellen bij jou.”
'Zo ga je niet met elkaar om'De lokale politicus bood zijn excuses aan, maar de discussie over zijn gedrag hield aan. In de Steenbergse politiek werd met grote verontwaardiging gereageerd op zijn optreden. De fractievoorzitters van Steenbergen Anders, Gewoon Lokaal (beide coalitiepartijen), PvdA en de Volkspartij vonden dat Van den Bosch per direct moest aftreden. "Het is niet de eerste keer dat hij in opspraak is gekomen”, vertelde PvdA-fractievoorzitter Willem van den Berge aan Omroep Brabant.
D66 zegt teleurgesteld te zijn in enkele Steenbergse politici dat zij ‘aan de hand van het filmpje oneigenlijke argumenten gebruiken om een bestuurder te slachtofferen, in plaats van dat het probleem bij de kern wordt aangepakt’. “D66 acht het onacceptabel dat openbaar bestuurders op een dergelijke wijze worden bejegend. Zo ga je niet met elkaar om.”
ZIE OOK: Baldadige wethouder 'slecht visitekaartje' voor Steenbergen, positie mogelijk onhoudbaar
'Klein groepje relschoppers'Voor de PvdA versterkte de rel het beeld dat de partij over Van den Bosch heeft. Dat de wethouder in zijn vrije tijd zich bezighoudt met een modellenbureau in Polen en met ‘andere bedenkelijke ondernemingen’, is schadelijk voor het imago van Steenbergen, aldus Van den Berge. “Niet integer voor iemand die verantwoordelijk is voor het belastingmoraal in Steenbergen.”
Volgens D66 is in Steenbergen 'een klein groepje relschoppers' in staat een openbaar bestuurder te intimideren en publiekelijk aan de schandpaal te nagelen op basis van geruchten en halve waarheden. Van den Bosch, die vanwege de commotie met de dood bedreigd zou zijn, geeft dinsdag een uitgebreide verklaring over zijn aftreden.[YouTube:body:https://youtu.be/Vji0NO1Rdb8][YouTube:https://youtu.be/zH5p2AgaM54]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.