Ook Brabantse theaterfestivals vragen rijk om extra geld

21 november 2015 om 19:22
nl
Veertig theaterfestivals vragen de Tweede kamer dit weekeinde om ruim twee-en-een-half miljoen extra aan rijksgeld. Een aan de Tweede Kamer gerichte brief wordt dit weekeinde ook via Twitter verspreid. Bij de ondertekenaars van de brief is een groot aantal Brabantse festivals.
Profielfoto van Windhorst Peter Pim
Geschreven door
Windhorst Peter Pim

Minister Jet Bussemaker  zette onlangs 2,6 miljoen euro opzij voor Nederlandse festivals. Van dat geld is uiteindelijk nog maar bijna twee ton over om onder de festivals voor podiumkunsten te verdelen. Daarom doen de festivals nu een beroep op de politiek. Op 30 november komt het onderwerp aan de orde in de Tweede Kamer.
Brabantse festivals De Brabantse ondertekenaars van de brief zijn Theaterfestival Boulevard, Incubate, Festival Cement, het Strijpfestival, Circo Circolo, November Music en het Trompfestival.
Van het extra geld dat de minister voor festivals opzij had gezet, heeft de Tweede kamer met moties al een groot deel uitgegeven. Het Festival Oude Muziek in Utrecht, Oerol en de Dansdagen in Maastricht hebben zo financiële zekerheid gekregen. Ook is vijf ton opzij gezet voor een nieuw jeugdtheatergezelschap.
FondsGevolg van die moties is dat het Fonds Podiumkunsten dat een groot deel van de de rijkssubsidies verdeelt, nu nog maar iets minder dan twee ton extra heeft te besteden voor festivals. De festivals doen nu een beroep op de politiek daar wat aan te doen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.