Fraaie Brabantse derby tussen PSV en Willem II eindigt zonder winnaar: 2-2

22 november 2015 om 01:09 • Aangepast 21 november 2020 om 14:36
PSV heeft zaterdagavond punten laten liggen bij Willem II (2-2). Zoals wel vaker dit seizoen slaagde de landskampioen er niet in om een vlugge voorsprong verder uit te bouwen en de wedstrijd eenvoudig uit te spelen. Door twee treffers van Erik Falkenburg kwam de titelverdediger uit Eindhoven na rust zelfs op achterstand. PSV-spits Luuk de Jong kon een grote blamage voorkomen.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Quekel Sebastiaan

PSV moest zaterdagavond de aandacht weer volledig op het voetbal zien te richten na een bewogen week voor trainer Phillip Cocu en zijn spelers. Cocu was ruim een week geleden zelf in Parijs toen de stad werd getroffen door de gruwelijke aanslagen.
UitgeflotenDe PSV'ers Luuk de Jong, Jürgen Locadia en Jeffrey Bruma waren met het Nederlands elftal dat in Hannover in veiligheid gebracht moest worden vanwege de dreiging van terrorisme. Bovendien kreeg de ploeg donderdag het hartverscheurende bericht te horen over Maxime Lestienne, die na het overlijden van zijn moeder begin oktober nu ook de dood van zijn vader kreeg te verwerken. De Belg was uiteraard niet in Tilburg zaterdag. Cocu maakte voor het duel tegen Willem II een opvallende beslissing door te kiezen voor de publiekslievelingen Gast¢n Pereiro en Jorrit Hendrix ten koste van Luciano Narsingh en Adam Maher, die twee weken geleden in eigen huis nog werden uitgefloten. Ook trainer Jurgen Streppel voerde enkele veranderingen door in zijn team en speelde met een nieuwe aanval (Erik Falkenburg in de spits, plus Nick van der Velden) en twee andere backs (Guus Joppen en Frank van der Struijk).
Snelle voorsprongDe trefzekere Pereiro stelde niet teleur en bezorgde PSV een snelle voorsprong na elf minuten. Uit een aanval die door hemzelf werd opgezet kwam de aanvaller zelf oog-in-oog te staan met doelman Kostas Lamprou die met een lepe stiftbal werd gepasseerd. Dat de jonge, uitblinkende Uruguayaan over het randje buitenspel stond werd door de scheidsrechters niet gezien. Maar zoals vaker dit seizoen nam PSV gas terug na een vlugge voorsprong met als gevolg dat Willem II snel na rust volstrekt onverwacht op gelijke hoogte kwam. Spits Falkenburg kopte een hoekschop binnen waardoor een echte wedstrijd ontstond. Falkenburg bracht zijn club zeven minuten later zelfs op voorsprong met een prachtige tweede treffer na een verre inworp. PSV-aanvoerder Luuk de Jong bezorgde zijn club een schamel puntje door zijn treffer na een hoekschop.