Nieuw persoonlijk record Floor van den Brandt, schaatsster Haarsteeg elfde op 500 meter zaterdag

22 november 2015 om 10:31
nl
Floor van den Brandt heeft in Salt Lake City een nieuw persoonlijk record gereden op de 500 meter. De schaatsster uit Haarsteeg kwam zaterdagavond na 37,76 seconden over de finish. Daarmee eindigde Van den Brandt op de elfde plaats.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Van den Brandt herstelde zich met haar PR - waarmee ze zaterdag de beste Nederlandse was - van haar tegenvallende eerste race van vrijdag. Toen 'vloog ze half uit de eerste buitenbocht' en eindigde ze als negentiende.
'Ik moest wennen aan snelle ijs'"Eindelijk lukte het, na drie 500 meters waarvan ik wist dat het beter kon", reageert Van den Brandt bij Omroep Brabant.
"Ik moest erg wennen aan het snelle ijs. Het was voor mij de eerste keer dat ik op deze snelle banen mocht schaatsen. Ik heb er veel van geleerd en ben erg blij dat het op de laatste 500 meter toch gelukt is eruit te halen wat erin zit. Ga nu toch wel met een lekkerder gevoel naar huis."
Een honderdsteDe Chinese Zhang Hong won de 500 meter zaterdag in een tijd van 36,82 seconden. Zhang Hong bleef de Zuid-Koreaanse Sang-hwa Lee een honderdste voor.
Het meeste indruk in Salt Lake City maakte de Amerikaanse schaatsster Heather Richardson zaterdag. Zij verbrak het wereldrecord op de 1500 meter. Richardson reed in de Utah Olympic Oval een tijd van een minuut en 50,85 seconden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.