'Bedreigingen aanleiding vertrek', zegt geplaagde wethouder Vincent van den Bosch van Steenbergen

22 november 2015 om 12:44
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Archiefbeeld.
1/2 Geplaagde Steenbergse wethouder stapt op vanwege ernstige bedreigingen
Wethouder Vincent van den Bosch van de gemeente Steenbergen is niet afgetreden door de recente rel met videoblogger Vladimir Hornicek, maar vanwege bedreigingen aan zijn adres. Dat vertelde hij zondagochtend tegen Omroep Brabant.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

De gevolgen van de rel met videoblogger Vladimir Hornicek spelen al enkele weken. De blogger zou de politicus structureel hebben gesard. Van den Bosch verloor dan ook zijn geduld toen hij Hornicek mét draaiende camera na een raadsvergadering tegen het lijf liep.
Hoewel Van den Bosch 'het stomme incident' betreurt, was de rel volgens hem niet de doodsteek voor zijn politieke carrière. In plaats daarvan zegt hij al tijden gebukt te gaan onder een sfeer van bedreigingen'.
LEES OOK: Aftreden Vincent van den Bosch geen verrassing voor Steenbergse politiek: ‘Positie was onhoudbaar'
'Moedwillig kapotmaken'Volgens de politicus wilde iemand hem 'moedwillig kapotmaken'. "Daar is hij in geslaagd", meent Van den Bosch. Hij keert naar eigen zeggen voorlopig niet meer terug in de Steenbergse politiek.
De oud-wethouder gaat naar eigen zeggen aangifte doen bij de politie vanwege de bedreigingen. Die waren overigens niet zo erg dat hij permanent moest worden bewaakt. Verder wil hij er geen uitspraken over doen.
Procedure in gang gezetIn Steenbergen is intussen een procedure in gang gezet om op een zorgvuldige manier een opvolger voor de geplaagde wethouder te vinden. Het is nog niet duidelijk wanneer die bekend zal zijn.
LEES OOK: Baldadige wethouder Van den Bosch (D66) bezwijkt onder druk en stapt op na rel met videoblogger
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=eLHHD9fq488]

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...