Video

Duitser Richard Ringer winnaar van de 57e editie van de Warandeloop in Tilburg

22 november 2015 om 15:23 • Aangepast 21 november 2020 om 14:35
nl
Khalid Choukoud heeft zondag zijn titel in de Warandeloop niet geprolongeerd. De Duitse atleet Richard Ringer was in de internationale cross over 10 kilometer net iets sneller dan de Haagse hardloper.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Ringer won in een tijd van 30 minuten en 7 seconden, Choukoud finishte als tweede op 10 seconden achterstand. De Belg Isaac Kimeli liep naar de derde plaats.
'Heel bijzonder' De mannenwedstrijd bleef spannend tot de laatste ronde. Pas toen kon Ringer een gaatje slaan met Choukoud. "Het is heel bijzonder om hier te winnen tussen de toplopers uit België en Nederland", zei een blije Ringer na afloop. "Dit is een heel ander niveau dan bij ons in Duitsland."
LEES OOK: Sifan Hassan wint voor de derde keer op rij Warandeloop bij de vrouwen

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Zevenheuvelenloop nog in z'n benenChoukoud liep vorige maand de marathon van Amsterdam in 2.11.34 en miste de limiet voor de Olympische Spelen in Rio volgend jaar. Vorige week liep hij ook nog de Zevenheuvelenloop. "Daar ben ik heel diep gegaan en ik merkte dat ik daardoor vandaag net niet genoeg over had om voor de overwinning te gaan", aldus Choukoud.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.