Video

Veldrijder Mathieu van der Poel derde bij rentree: 'Dit geeft vertrouwen

22 november 2015 om 17:04 • Aangepast 21 november 2020 om 14:35
nl
Mathieu van der Poel heeft zondagmiddag zijn rentree gemaakt in het veldrijden. De wereldkampioen eindigde bij de wereldbekercross in het Belgische Koksijde als derde.
Profielfoto van van Kalmthout Jesse
Geschreven door
van Kalmthout Jesse

Van der Poel blesseerde zich in augustus bij een val in de Tour de l'Avenir Hij belandde daarbij hard op zijn rechterknie. Later dit najaar kampte hij met een ontsteking aan de linkerknie, veroorzaakt door twee gescheurde pezen. Een operatie bleek noodzakelijk.

Wachten op privacy instellingen...

Sinds vier weken was Van der Poel weer volledig in training. Donderdag meldde hij zich in België na een trainingskamp in Spanje'. "Ik ga voor een plek in de top tien", zei hij toen.
Gretige startVan der Poel ging zondag bij zijn terugkeer gretig van start, maar verloor de aansluiting door twee slippartijen in de derde ronde. In de slotfase knokte hij zich terug voor een plek op het podium.
"Dit is wel een van de mooiste derde plaatsen ooit, ja", zei Van der Poel na afloop. "Ik ging als een dolle hond tekeer, maar wist ook dat ik dat zou doen. Ik werd toch een beetje opgejoeld door het publiek. Dat moest ik een paar ronden bekopen."
"Ik kom momenteel te kort voor de overwinning, maar op 't eind zat er weer power in. Dat geeft veel vertrouwen."
Zege NysSven Nys (39) won in de eindsprint de strijd om de hoogste podiumplaats van zijn 21-jarige landgenoot Wout van Aert. Van Aert blijft na drie ronden de leider in de strijd om de wereldbeker.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.