Boschenaar Ilias Bulaid pakt derde wereldtitel kickboksen op rij: ‘Domineren in mijn gewichtsklasse’ - Omroep Brabant

Boschenaar Ilias Bulaid pakt derde wereldtitel kickboksen op rij: ‘Domineren in mijn gewichtsklasse’

22 november 2015 om 17:19
nl
Pas 20 jaar oud en dan al je derde wereldtitel kickboksen in de gewichtsklasse onder 67 kilogram in de wacht slepen. Dan moet je wel een ‘hele grote zijn’. En dat is Ilias Bulaid uit Den Bosch. In de Martiniplaza in Groningen kreeg hij na de wedstrijd tegen de Spanjaard Edye Ruiz zijn derde ‘belt’ omgehangen.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Toch verliep zijn derde titelgevecht minder makkelijk dan de eerste twee versies vertelt Bulaid in het radioprogramma Sportlunch.
“De twee vorige titelgevechten gingen mijn tegenstanders in de eerste ronde al knock-out. Nu moest ik er harder voor werken en de volledige vijf rondes vechten. Ruiz is een wereldtopper die al van veel grote namen had gewonnen. Het was een goede en spectaculaire wedstrijd die voor mij goed afliep.”
Bont en blauwEen dag na de wedstrijd zijn de sporen van een keihard duel nog altijd zichtbaar bij Bulaid. “Mijn schenen zien bont en blauw. Ik heb overal pijntjes, maar mij hoor je niet klagen. Als ik had verloren had ik mijn blessures veel harder gevoeld.”
Voorlopig gaat Bulaid het even rustig aan doen. “Eerst uitrusten en herstellen. Donderdag pak ik de training weer op. De eerstvolgende wedstrijd is begin januari in Japan. Daarna richt ik me op het verdedigen van mijn wereldtitel.”
Degene die de Bosschenaar van zijn vierde wereldtitel wil afhouden moet van goeden huize komen. “Zolang ik in deze gewichtsklasse rondloop zal de concurrentie het bijzonder moeilijk krijgen. Ik wil ook het komend jaar domineren in mijn gewichtsklasse”, waarschuwt Bulaid zijn concurrenten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.