Hartenkreten op raam 13Volt moeten gemeente Tilburg overhalen

22 november 2015 om 20:05 • Aangepast 21 november 2020 om 14:35
nl
"Hier kan je jou eigen zijn en je voelt thuis", "Ik heb een kleine familie en 13Volt is groot familie". Het dreigende einde van de Tilburgse stichting 13Volt gaat niet in de koude kleren zitten. Tientallen mensen die hulp krijgen van de stichting hebben de ramen van het pand aan de Boomstraat behangen met persoonlijke hartenkreten, de boodschap: '13Volt moet blijven!'
Profielfoto van van der Linden Sid
Geschreven door
van der Linden Sid

LEES OOK: Geldkraan gaat dicht voor 13Volt
"De grootste fout die wij misschien gemaakt hebben is dat de beslissers nooit echt 13Volt beleefd hebben door mee te lopen", valt te lezen op het raam van de instelling. 13Volt helpt mensen met afstand tot de samenleving en de arbeidsmarkt. Zo wordt er naailes, budgettraining en fietsles gegeven.
'Heel heel erg'De gemeente Tilburg zet binnenkort de subsidie stop, stichting Contour de Twern moet het stokje over gaan nemen. Tegen het zere been van 13Volt: "Wij hebben de mensen in beeld. Het risico is dat de mensen zich weer verstoppen als wij ze niet meer kunnen helpen", reageerde de stichting eerder.
De mensen die de dupe dreigen te worden van de situatie steken 13Volt een warm hart onder de riem met de handgeschreven briefjes. "Om dit te horen ik vind het heel heel erg. Ik hoop dat de gemeente alles ziet wat de mensen hebben geschreven", schrijft iemand.
De activiteiten die 13Volt biedt zijn belangrijk, vinden de gebruikers: "Elk mens komt als een heel ander mens uit 13Volt, zoals zelfverzekerd en sociaal." Iemand anders schrijft: "Wij willen hier blijven gymen, dan blijven we gezond!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.