Video

Renault Twingo opgeblazen vlak voor ‘probleemhuis’ in Geldrop: Amundsenstraat afgezet

23 november 2015 om 20:23
nl
Op de Amundsenstraat in Geldrop is zondagnacht een auto tot ontploffing gebracht. De straat is al urenlang afgezet met linten. De explosie ging gepaard met een ‘vreselijk harde knal’, zeggen buurtbewoners tegen Omroep Brabant. De auto, die compleet vernield is, stond geparkeerd voor een huis. Bij de explosie zijn geen gewonden gevallen. De politie houdt er rekening mee dat er opzet in het spel is.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De technische recherche heeft maandagochtend uitgebreid sporenonderzoek gedaan in en rondom de plek van de explosie. Dit onderzoek wordt later op de dag weer hervat.
'Dit is geen rotje'Het glas van de ontplofte auto ligt aan de overkant van de straat. De overbuurman schrok wakker van de harde knal. "Ik dacht meteen: dit is geen rotje, dit is iets veel groters", laat hij geschrokken weten.
De eigenaar van de auto wil niets kwijt, maar laat wel doorschemeren dat het niet om een ongeluk gaat. Haar huis werd zaterdag al door vandalen bekogeld met stenen.
ZIE OOK: Ik stond doodsangsten uit’, vertelt kennis van 'probleemhuis' in Geldrop
'De situatie verslechtert'In de buurt waar de auto is ontploft, zijn vaker problemen, erkent een 68-jarige buurtbewoonster. Ze woont al veertig jaar in de straat, maar geeft aan dat de situatie nog nooit zo erg is geweest als nu.
“In en rondom het huis zijn regelmatig vecht- en scheldpartijen. Ik raak de tel kwijt hoe veel politiewagens en ambulances ik voorbij heb zien rijden. De situatie verslechtert en daar is de buurt langzamerhand klaar mee. Het is maar goed dat ik aan de andere kant van de straat woon. Ik krijg het niet zo goed mee als die arme buren.”
De politie geeft aan 'incidenteel' in de straat te zijn geweest vanwege onenigheid tussen bewoners. "Voor alle duidelijkheid is het geen komen en gaan van de politie in de straat", benadrukt een woordvoerder. In het kader van de privacy wil de politie niet zeggen of het inderdaad om een probleemhuis gaat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.