Kevin van Ooijen uit Oss wereldkampioen frikandellen eten, 25 stuks binnen een halfuur

23 november 2015 om 15:13 • Aangepast 21 november 2020 om 14:35
nl
Vijfentwintig frikandellen binnen een halfuur eten en dan ook nog deze kingsize portie twintig minuten binnen zien te houden. Die prestatie leverde de 22-jarige Kevin van Ooijen uit Oss vrijdag in Schiedam. Van Ooijen mag zich een jaar lang wereldkampioen frikandellen eten noemen.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

“Ik voel me goed”, zegt de kersverse wereldkampioen. “Direct na de wedstrijd voelde ik wat druk op mijn maag. Maar dat trok vrij snel weg. Ik heb nu nergens meer last van.”
'Een leuke uitdaging'Van Ooijen zocht een 'leuke uitdaging'. “Toen liep ik tegen deze wedstrijd aan. Normaal gesproken eet ik maximaal twee frikandellen. Ik weet van mezelf dat ik veel kan eten. Daarom heb ik me ingeschreven met de gedachte: misschien kan ik wel winnen?”

Wachten op privacy instellingen...

Bij de wedstrijd in Schiedam ging de Ossenaar als een komeet van start. “De eerste tien frikandellen had ik binnen vijf minuten binnen. Daarna ging het wat lastiger. Ik kreeg moeite met slikken. Om de frikandellen naar binnen te laten te glijden heb ik mayonaise en curry gebruikt. Na een tijdje kreeg ik in de gaten dat ik weleens wereldkampioen zou kunnen worden.”
En dat gebeurde ook. Van Ooijen won met de wereldtitel 200 euro cash en een tegoedbon van 150 euro voor een tattoo. Van een frikandel? “Nee, ik weet nog welke afbeelding het gaat worden. Ik kan nog wel een frikandel zien, maar opeten … even niet!”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.