33 vrijwilligers buurtbus Gassel-Beers stoppen ermee, onvrede over nieuwe dienstregeling Arriva

23 november 2015 om 13:10
nl
De 33 vrijwilligers van de buurtbusvereniging Gassel-Beers stoppen per 30 november met het rijden van twee buurtbussen. De vrijwilligers zijn het niet eens met de nieuwe dienstregeling van Arriva die 19 december ingaat. Een van de twee buurtbussen is geschrapt in de nieuwe regeling. Bovendien wordt de route gewijzigd en duurder.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

In de nieuwe dienstregeling van Arriva vervalt de lijn 238 waarbij de buurtbus tussen Grave, Cuijk en Boxmeer rijdt. Deze lijn wordt voortaan gereden door een ‘grote bus’.
Duurder en langer onderwegVolgens Theo Linders, bestuursvoorzitter van de buurtvereniging, is de reiziger straks langer onderweg, wordt een busrit duurder, moet de reiziger onderweg overstappen en moet er per se bij een halte worden ingestapt.
Door de nieuwe dienstregeling is ook de helft van de vrijwilligers overbodig. De buurtvereniging voelt zich overvallen door het besluit. “
'Zo ga je niet met mensen om' Het gaat om enthousiaste en goed gemotiveerde vrijwilligers. Zo ga je niet met mensen om", schrijft Linders in een verklaring van de vereniging.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.