Video

Hakenkruizen op kantoor Turkse ondernemer Oudenbosch: 'Werk van extremisten'

23 november 2015 om 14:30 • Aangepast 21 november 2020 om 14:34
nl
De Turkse Nederlander Selim Sahin uit Oudenbosch is er nog steeds van onder de indruk. Zaterdagnacht werd zijn pas verbouwde accountantskantoor aan de Sint Annastraat beklad met hakenkruizen. Geen kwajongensstreek, maar een doelgerichte actie, zo denkt hij. "Werk van extremisten."
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

Selim ontdekte de vijf hakenkruizen op de gevel toen hij zondagochtend met zijn zoontje nog even bij de renovatie ging kijken. "Ik schrok enorm toen ik de bekladdingen zag. Wie doet nu zoiets?"

Wachten op privacy instellingen...

Terroristische aanslagenBewust van de huidige onrust na de terroristische aanslagen in Parijs, raakte ook zijn 7-jarige zoon van streek. "Hij vroeg aan mij of wij straks ook nog brandbommen naar binnen gegooid krijgen", vertelt Selim Sahin.
Sahin denkt dat zijn pand bewust is uitgekozen. Boven het nieuwe kantoor woont ook nog een Turkse familie. "Veel mensen weten dat. Oudenbosch is namelijk een kleine gemeenschap."
Integratie TurkenDe Oudenbosschenaar zet zich in het dorp al jaren in voor de integratie van Turken. "Na de aanslagen in Parijs heb ik bijvoorbeeld met veel jongeren gepraat over het enorme drama." Selim Sahin weet niet wie er achter de volgens hem 'racistische actie' zit.
De politie en de gemeente hebben inmiddels de schade aan het pand bekeken. Sahin gaat aangifte doen. Maandagochtend hebben schilders de hakenkruizen overgeverfd.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.