Video

'Dit kan echt niet meer', Tweede Kamer wil af van stoplichten Hooipolder

23 november 2015 om 18:46 • Aangepast 21 november 2020 om 14:35
nl
De Tweede Kamer wil dat de verkeerslichten verdwijnen op verkeersknooppunt Hooipolder bij Raamsdonksveer. "Dit kan echt niet meer", zei SP-Kamerlid Eric Smaling maandagochtend in de Tweede Kamer over de stoplichten. Minister Melanie Schultz van Haegen wil dat de provincie Noord-Brabant meebetaalt als Hooipolder verbouwd zou gaan worden.
Profielfoto van Maarten Bakker
Geschreven door
Maarten Bakker

De kruising Hooipolder op de A59 en A27 is volgens de SP'er de enige plek op de Nederlandse snelwegen waar auto's nog geconfronteerd worden met rode lichten. En de A59 is mede daardoor een groot knelpunt op de Nederlandse wegen.
'Er moet iets gebeuren'"Wat moet er gebeuren om de stoplichten er weg te halen", vroeg ook VVD-Kamerlid Barbara Visser maandag aan Schultz van Haegen. Zelfs GroenLinks, geen partij die graag geld uitgeeft aan snelwegen, vindt dat er iets moet gebeuren bij knooppunt Hooipolder.
Om de verkeerslichten te vervangen zou Hooipolder volledig omgebouwd moeten worden tot een ongelijkvloerse kruising. Minister Schultz wil dat de provincie Noord-Brabant hieraan meebetaalt.
Verbreding A2 tussen Weert en EindhovenCDA, D66 en Groen Links vroegen de minister maandagochtend ook om meer aandacht te geven aan de verbreding van de A2 tussen Weert en Eindhoven. Voor het debat over de infrastructuur overhandigden de gemeenten Heeze-Leende en Cranendonck de Kamerfracties een petitie voor deze wegverbreding.
Volgens het CDA zou dat kunnen met het geld dat overblijft nu de Ruit om Eindhoven niet wordt afgemaakt. De VVD wil dat een gedeelte van het geld voor de Ruit eventueel ook beschikbaar komt voor wegprojecten buiten Brabant.
Reactie van ministerDe minister is het met dat laatst eens. En ze geeft aan dat niet al het geld dat voor de Ruit was gereserveerd nu aan de verbreding van de A2 wordt besteed.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.