Henk Krol feliciteert weer dode: 'Hoe had ik dat kunnen weten?'

23 november 2015 om 19:00 • Aangepast 21 november 2020 om 14:34
nl
Tweede Kamerlid Henk Krol heeft opnieuw iemand via Facebook gefeliciteerd die niet meer leeft. De Eindhovense politicus stuurde een verjaardagsfelicitatie naar de Friese ondernemer Chris van den Berg. Het is eigenlijk vooral de schuld van Facebook, vindt Krol.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

Vorige week kreeg de 50PLUS-politicus al veel over zich heen toen hij schrijver Joost Zwagerman, die in september zelfmoord pleegde, feliciteerde met zijn verjaardag.
Friese horecaman overleed vorige week "Maak van deze eerste koude maandag van dit seizoen, een leuke, feestelijke, onvergetelijke en vooral gezellige verjaardag", schreef Krol op de Facebookpagina van Van der Berg. De horecaman overleed vorige week. Krol was niet de enige die Van der Berg feliciteerde; ook oorlogsverslaggever Arnold Karskens stuurde een felicitatie naar de Friese ondernemer.

Wachten op privacy instellingen...

Na de uitglijder op de geboortedag van Zwagerman zei Krol al dat hij door zou gaan met zijn dagelijkse rondje felicitaties via Facebook. "Helaas houdt Facebook niet bij of de volgers ze je suggereren om te feliciteren nog in leven zijn'', zei hij toen.
'Facebook moet waarschuwen bij overlijden' Facebook roept gebruikers op andere gebruikers te feliciteren, aldus Krol maandag tegen het ANP. Ze moeten echt iets bedenken om het voor nabestaanden eenvoudig te maken om snel duidelijk te maken dat iemand is gestorven. Deze man is vorige week overleden, hoe had ik dat kunnen weten?''
Krol maakt er een gewoonte van zijn volgers op Facebook voor hun belangstelling te belonen door ze te feliciteren met hun verjaardag. Hij benadrukt dat hij na de Zwagerman-blunder al wel 'extra voorzichtig' is, maar het akkefietje met wijlen de Fries had hij niet kunnen voorkomen. "Dan zou ik een hele batterij medewerkers moeten hebben.''
'Stop niet met felicitaties' Krol verbaast zich over 'de pret' waarmee er op zijn felicitaties aan overledenen wordt gereageerd. "Ik ben nu bezig met een debat over pensioenen, daar krijg ik geen letter over op papier in de media'', schampert de voorman van 50PLUS.

Wachten op privacy instellingen...

Krol gaat ondanks de twee ongelukkige voorvallen door met het feliciteren van zijn volgers. "Ze waren heel pijnlijk en ik betreur ze, maar als ik ermee stop, word ik daar geen beter mens van.''

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.