Alsnog vervolging voor ongeluk A2 waarbij vrouw van Patrick Lodewijks om het leven kwam

23 november 2015 om 19:32
nl
Een 24-jarige vrachtwagenchauffeur uit Lopik (Utrecht) wordt alsnog vervolgd voor het veroorzaken van het verkeersongeluk op de A2 bij Eindhoven, waarbij de vrouw van Feyenoord-keeperstrainer Patrick Lodewijks om het leven kwam. Yvonne Lodewijks (46) zat bij een collega (26) in de auto die geraakt werd door een vrachtwagen die van rijstrook wisselde.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Bij het ongeluk op de A2 bij Eindhoven waren in totaal twee auto’s en een vrachtwagen betrokken. De wagen waarin Yvonne zat botste na de klap tegen de vangrail, schoot terug de snelweg op en klapte in volle vaart op een andere auto.
Geschokte reactiesDe vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd, de bestuurders van de twee auto’s raakten wel gewond. Yvonne overleed ter plekke aan haar verwondingen. Uit onderzoek is gebleken dat de vrachtwagenchauffeur de auto had moeten zien.
De voetbalwereld reageerde geschokt op het nieuws. Niet veel later maakte Patrick Lodewijks bekend te stoppen als keeperstrainer van het Nederlands elftal. Hij wilde meer tijd met zijn dochters doorbrengen.
ZIE OOK: Kippenvel! PSV-stadion steunt oud-doelman Patrick Lodewijks met spandoek voor overleden vrouw Yvonne
'Supermama kwijtgeraakt'Lodewijks keepte jaren voor PSV en maakte in 2006 deel uit van de selectie voor het Nederlands elftal. Hij is sinds tien jaar keeperstrainer bij Feyenoord. “We zijn intens verdrietig dat we mijn allerliefste vrouw en onze supermama zijn kwijtgeraakt”, liet Lodewijks vlak na het ongeluk weten.
Lodewijks en zijn familie zijn ontzettend dankbaar voor de steun die ze hebben gekregen na het overlijden van Yvonne. “Het is ongelooflijk hoeveel mensen op een of andere manier hebben laten blijken dat ze in deze moeilijke periode ontzettend meeleven met mij en mijn dochters”, zo meldde de Feyenoord-keeperstrainer.
ZIE OOK: ‘Dit grijpt ons aan', Supporters Feyenoord bewijzen Yvonne Lodewijks laatste eer bij uitvaart
Gedenkwaardige actieDuizenden PSV-supporters staken tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord eerder dit seizoen hun oud-doelman een hart onder de riem. Dat deden ze met een indrukwekkend spandoek. “Patrick is voor de harde kern nog altijd een grote held. Een clubicoon dat nog altijd op handen gedragen wordt”, aldus de initiatiefnemer van de actie.[YouTube:https://youtu.be/flkxXL3K238][YouTube:body:https://youtu.be/ulEWf2AXzys]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.