Dansers van De Stilte uit Breda kunnen na aanslagen niet naar Parijs

23 november 2015 om 15:51
nl
Het Bredase dansgezelschap De Stilte heeft een optreden in Frankrijk af moeten zeggen vanwege de aanslagen op 13 november. In Frankrijk geldt op dit moment nog een verbod op uitstapjes voor scholen; de kinderen mogen dus niet met een bus naar het theater waar De Stilte zou optreden.
Profielfoto van Windhorst Peter Pim
Geschreven door
Windhorst Peter Pim

Het verbod op schooluitstapjes is onlangs verlengd tot en met 27 november. Voor het Bredase dansgezelschap is het spannend of het verbod straks nog langer gaat gelden. In december en januari staan nog zeventien voorstellingen van De Stilte gepland in Parijse theaters.
BereisdDe Stilte is het meest bereisde dansgezelschap van Nederland. Het Bredase gezelschap treedt op in heel erg veel landen. Sinds kort is er ook in Frankrijk veel belangstelling. Jack Timmermans, de artistiek leider van De Stilte vindt het jammer dat hij juist in deze tijd dansvoorstellingen in Frankrijk af zou moeten zeggen. De voorstelling 'Vliegende Koe' gaat over vriendschap en solidariteit.Als de Stilte in december en januari niet naar Parijs kan, is dat ook een financiële klap voor het gezelschap.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.