Video

Twee Belgen opgepakt voor dubbele moord Hooge Zwaluwe

23 november 2015 om 17:50
nl
De politie heeft vorige week in België twee nieuwe verdachten opgepakt in het onderzoek naar de dubbele moord in Hooge Zwaluwe. Het gaat om een 23-jarige man uit Sint-Katelijne-Waver en een 33-jarige man uit Antwerpen. Ze werden afzonderlijk van elkaar gearresteerd.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

Bij de aanhouding van de 23-jarige man afgelopen donderdag, vond de de politie een zwarte Mercedes B-Klasse. Waarschijnlijk gaat het om de auto waarmee na de moorden de zwaargewonde 39-jarige Samir T., op 14 oktober is gedropt bij het Amphia Ziekenhuis in Oosterhout.
UitleveringDe tweede verdachte, de Antwerpenaar werd afgelopen vrijdag opgepakt. Panorama schreef eerder al over een Marokkaanse drugscrimineel uit Antwerpen die verantwoordelijk zou zijn voor een van de moorden. Het Openbaar Ministerie in Nederland heeft om uitlevering van de Belgen gevraagd.
Beide mannen worden verdacht van betrokkenheid bij de gebeurtenissen rond een chalet aan de Hamseweg in Hooge Zwaluwe. In dat chalet trof de politie 15 oktober twee dode mannen aan. Later kwam naar buiten dat het om No Surrender-leider Brian Dalfour en beroepscrimineel Muljaim Nadzak ging.
Roy O. vrijgelatenSamir T. werd een dag voor de lugubere vondst in Hooge Zwaluwe gedropt bij het Amphia Ziekenhuis in Oosterhout. Hij was gewond geraakt door een kogel. Hij is een dag later aangehouden als verdachte en zit sindsdien vast. De politie hield eerder ook de 46-jarige Roy O. aan als verdachte. Ook O. werd 14 oktober gewond gevonden, bij een huis aan de Merodelaan in Breda. O. is inmiddels vrijgelaten omdat er te weinig bewijs is om hem langer in voorlopige hechtenis te houden.
Volgens een politiewoordvoerder is het onderzoek nog in volle gang. Hij sluit meer aanhoudingen niet uit.
Alles over de dubbele moord in Hooge Zwaluwe lees je op onze speciale themapagina: omroepbrabant.nl/moordhoogezwaluwe.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.