Rapper Ismo voor rechter wegens belediging van homo's en joden

23 november 2015 om 21:51
nl
Rapper Ismo uit Breda staat dinsdagochtend voor de rechter voor het opzettelijk beledigen van onder meer homoseksuelen en joden in zijn nummer ‘Eenmans’.
Profielfoto van Heyster Saskia van
Geschreven door
Heyster Saskia van

Bij de politie kwamen vier aangiftes binnen over de controversiële single. Ismo moest hiervoor in juni voor de politierechter verschijnen, maar die verwees de zaak vanwege de complexiteit door naar de meervoudige kamer. De advocaat van de rapper vroeg extra tijd om zich voor te bereiden.
Extra tenlasteleggingHet Openbaar Ministerie breidde eind september de aanklacht uit. “Daarmee wordt het een heel complex juridisch verhaal dat een goede voorbereiding vereist, daar heb ik meer tijd voor nodig”, aldus de raadsvrouw.
Ismo zelf is optimistisch over een goede afloop. "Dat wordt gewoon vrijspraak, toch? Geert Wilders mag in Nederland ook alles zeggen, waarom ik dan niet?"
Geeft 'flikkers' geen handIn het nummer 'Eenmans' spreekt Ismo onder meer zijn liefde voor de koran uit en laat hij geen spaan heel van joden, homoseksuelen en 'je moeder'. Hij geeft 'flikkers' geen hand en haat 'die fucking joden' nog meer dan nazi's.
Lars Hobma van Actiegroep Bredaas Belang is een van de mensen die aangifte deed tegen Ismo. Nadat hij bij de politie langs was geweest, kreeg hij tientallen bedreigingen binnen.
De Bredase rapper liet eerder weten zich te beroepen op de vrijheid van meningsuiting. Hij vindt dat zijn teksten worden verdraaid door critici.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.