Video

Keepster Push slaapt slecht van historische 13-0 nederlaag: 'Er moeten meer teams in de Hoofdklasse'

23 november 2015 om 18:46
nl
Ze heeft er slecht van kunnen slapen, keepster Lotte Teunisse. De hockeysters van Push uit Breda gingen zondag met 13-0 onderuit tegen Amsterdam, een historisch resultaat: nog nooit verloor een ploeg met zulke cijfers in de Hoofdklasse.
Profielfoto van Endedijk Bram
Geschreven door
Endedijk Bram

Het waterveld van Push ligt er verlaten bij, als Lotte Teunisse haar keeperskleren aantrekt. Ze moet door, zo zegt ze, maar de 13-0 laat haar nog niet helemaal los. "Ik voelde me gisteren een beetje reddeloos verloren in de goal. Er vielen gaten in het veld en het was lastig coachen. Vannacht zag ik al die ballen binnenvallen."
Te goedAan het begin van het jaar hadden de dames van Push de grootste plannen: ze wilden stunten op het hoogste hockeyniveau. Nu staat Push onderaan, nul punten en een lading aan doelpunten tegen. "Wij zijn te goed voor de Overgangsklasse, maar plek één tot en met negen in de Hoofdklasse is te hoog gegrepen", taxeert Teunisse.
Dus, zo zegt ze, moet er misschien eens worden nagedacht over hoe het grote verschil tussen de Overgangsklasse en de Hoofdklasse kan worden verkleind. "Wellicht dat we de Hoofdklasse moeten uitbreiden, naar zestien teams. Dan heb je ook wat meer teams uit de Overgangsklasse die gaan meedraaien, misschien dat dat helpt."
VergetenVoorlopig is dat nog ver weg, maar zo dik verliezen als afgelopen zondag, dat mag niet meer. "Dat hoop ik nooit meer mee te maken. We moeten gisteren gewoon vergeten, dan komt het wel goed."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.