Video

Originele tekeningen Vincent van Gogh terug in Zundert

23 november 2015 om 19:53
nl
Het Vincent van Goghhuis in Zundert krijgt in 2018 echte van Goghs aan de muur. Het is dan meer dan een halve eeuw geleden dat er in Zundert originele werken van de schilder te zien waren. Voor het laatst was dat in 1964. De echte Van Goghs komen naar Zundert als onderdeel van de grote Van Gogh-expositie in het Noord Brabants museum.
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

Nog een paar weken en dat zit het Vincent van Goghjaar er officieel op. Het afgelopen jaar werd herdacht dat het precies 125 jaar geleden was dat de schilder uit Zundert overleed. Alleen al in Brabant werden er tientallen evenementen georganiseerd die in het teken stonden van de schilder. Al die evenementen hebben veel publiek op de been gebracht.
Moneymaker Van Gogh"Het was een heel succesvol jaar", vertelt Ron Dirven van het Vincent van Goghhuis in Zundert. "We hebben meer bezoekers gekregen, meer publiciteit en bekendheid gekregen. We hebben dit jaar ruim vijftienduizend bezoekers over de vloer gehad en dat is een stijging van zeventig procent." Soortgelijke positieve cijfers en geluiden klinken er ook in Nuenen.
Van Gogh fietspadHet Van Goghjaar bestond uit een bonte verzameling van evenementen. Er waren schilderwedstrijden, inspiratiereizen naar Auvers-sur-Oise, dubbelgangers en zelfs een fietspad werd aan de schilder gelinkt.  
Als een kind zo blijOver drie jaar, in 2018, staat de schilder opnieuw in de belangstelling. In het Noord Brabants museum wordt dan een Van Gogh-expositie gehouden. In Zundert komen dan jeugdtekeningen te hangen van de schilder. "Dat zullen tekeningen zijn die hij als kind heeft gemaakt", vertelt een trotse Ron Dirven

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.