Vandaag in Brabant: beledigde rapper Ismo joden en homo's? - Omroep Brabant

Vandaag in Brabant: beledigde rapper Ismo joden en homo's?

24 november 2015 om 08:45
nl
Op de laatste dinsdag van de maand staat rapper Ismo uit Breda voor de rechter. Wat mag je als rapper wel zingen en wat niet? En vandaag doorbreekt Vincent van den Bosch het stilzwijgen. Hij trad afgelopen week af als wethouder van Steenbergen.
Profielfoto van Bouma Cor
Geschreven door
Bouma Cor

Wat gaat vandaag het nieuws bepalen?

  • Rapper Ismo uit Breda staat dinsdagochtend voor de rechter voor het beledigen van homoseksuelen en joden in zijn nummer ‘Eenmans’. De rechter moet bepalen of Ismo mag zingen dat hij 'joden meer haat dan de nazi's'.
  • Wethouder Vincent van den Bosch van de gemeente Steenbergen is niet afgetreden door de recente rel met videoblogger Vladimir Hornicek, maar vanwege bedreigingen aan zijn adres. Dinsdag vertelt hij het hele verhaal bij Omroep Brabant.
  • Dinsdag is het koud en nat. Het wordt maar 3 tot 5 graden. Ook kan er wat natte sneeuw vallen.


[tweet:body:https://twitter.com/Ramonoost/status/668870569870381056]
Waar wordt over gepraat?

  • Tweede Kamerlid Henk Krol heeft opnieuw iemand via Facebook gefeliciteerd die niet meer leeft. De Eindhovense politicus stuurde een verjaardagsfelicitatie naar een Friese ondernemer. Eerder ging hij al bij Joost Zwagerman in de fout.
  • De bewoners die al maanden grote overlast veroorzaken in Geldrop, moeten per direct vertrekken, vindt de buurt. De auto die zondagnacht explodeerde was voor hen de druppel.
  • Keepster Lotte Teunisse heeft slecht geslapen. Haar team, Push uit Breda, ging zondag met 13-0 onderuit tegen Amsterdam. Een historisch resultaat: nog nooit verloor een ploeg met zulke cijfers in de Hoofdklasse.


[youtube:body:https://youtu.be/L_peG62HCxE]
Welk nieuws van gisteravond en vannacht heb je misschien gemist?

  • Veel inwoners van Westelbeers zien de komst van 212 asielzoekers niet zitten en verzamelden handtekeningen voor een referendum. Maar de gemeente Oirschot vindt dat te duur.
  • De SP gaat Kamervragen stellen over het bericht van Omroep Brabant dat er nog 1600 Brabanders vrij rondlopen, terwijl zij wel zijn veroordeeld. "Dit is echt heel slecht voor het vertrouwen in de politie en het openbaar ministerie", aldus de SP.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.