Jong PSV redt punt tegen Jong Ajax in spectaculair duel

23 november 2015 om 23:15 • Aangepast 21 november 2020 om 14:34
Jong PSV maakte maandagavond een waar spektakelstuk van de competitiewedstrijd tegen Jong Ajax in de Jupiler League. De Eindhovense ploeg voetbalde zeker niet foutloos, maar het publiek werd met zes goals optimaal vermaakt. De wedstrijd eindigde in 3-3.
Profielfoto van Peter de Bekker

De wedstrijd begon spectaculair. Aleksandar Boljevic kopte al na drie minuten een prima voorzet van rechtsback Bram van Vlerken binnen. Lang kon PSV echter niet genieten van die voorsprong. Vier minuten later veroverde Aschraf el Mahdioui de bal en hij verraste PSV-doelman Luuk Koopmans met een schot van achttien meter: 1-1.
Baas op het veldVanaf dat moment was Ajax de baas op het veld. PSV werd geregeld met elf man op de eigen helft teruggedrongen. Danny van de Beek, Damil Dankerlui en El Mahdioui bouwen enkele fraaie aanvallen op. De thuisploeg kwam goed weg toen een voorzet van Van de Beek in de 32e minuut net aan de schoen van Sam Hendriks voorbij ging.
Maar twee minuten later had Steven Bergwijn ook voor de 2-1 kunnen zorgen. Na een fraai eentweetje met Boljevic kwam hij in het Amsterdamse strafschopgebied, maar de daaropvolgende inzet van Rai Vloet werd geblokkeerd.

Die kans leek PSV nieuw elan te geven, maar twee minuten later was het toch Ajax dat op voorsprong kwam. Een schot van Ricardo van Rhijn werd nog gepareerd door Koopmans, maar uit de daaropvolgende corner scoorde de rechtsback alsnog: 1-2.
Bergwijn, Sanoh, Vloet en LeemansOok aan de tweede helft begon PSV prima. In de vijfde minuut van de tweede helft had Bergwijn de gelijkmaker op zijn schoen. Hij werd de diepte ingestuurd, kon alleen op Ajax doelman André Onana afgaan, maar hij schoot op de keeper. En twee minuten later tikte Onana een prima vrije trap van Vloet net naast de paal.
In de zestigste minuut viel de verdiende gelijkmaker alsnog. Sven Blummel was de doelpuntenmaker. En daarna waren Moussa Sanoh, Vloet, Clint Leemans en De Wijs dichtbij de 3-2. Maar waar zij faalden, was Hendriks aan de andere kant wel trefzeker: 2-3.
Dat was een lelijke tegenvaller voor PSV, maar Sanoh maakte korte tijd later alsnog de Eindhovense treffer die al zo lang in de lucht hing: 3-3. Daarna gingen beide ploegen nog op zoek naar de zege, maar een zevende treffer viel er niet.
Complimenten en kritiekDoor het gelijkspel staat Jong PSV nu op de 12e plaats in de Jupiler League. Ajax staat 14e. Clint Leemans was na de wedstrijd kritisch op zijn team. "We krijgen veel doelpunten tegen, dit seizoen", vertelde hij. "Vandaag valt de 2-3 opnieuw uit een voorzet bij de eerste paal. En bij een corner - een standaardmoment - zijn we niet scherp. Maar we verdienen wel complimenten voor hoe we ons terugvechten in de wedstrijd. We hadden het in de eerste helft heel moeilijk, maar we hebben het in de rust goed rechtgezet. Vanaf dat moment zijn we iets compacter gaan spelen en dan zie je dat we fysiek sterker zijn dan Ajax."