Zware ochtendspits verwacht, mogelijk ook natte sneeuw

24 november 2015 om 06:54 • Aangepast 21 november 2020 om 14:34
nl
De wekker op tijd gezet? Automobilisten moeten dinsdagochtend rekening houden met een zeer zware ochtendspits, daarvoor waarschuwt de Verkeersinformatiedienst (VID). Landelijk zal er naar verwachting minimaal 400 kilometer file staan.
Profielfoto van van der Linden Sid
Geschreven door
van der Linden Sid

Het weer is uiteraard de grote boosdoener: het land staat een bewolkte en natte ochtend te wachten. Ook waait het nogal. Tel daar lokaal nog wat natte sneeuw bij op en alle ingrediënten voor een pittige spits zijn aanwezig.

Wachten op privacy instellingen...

Van gladheid zal geen sprake zijn denkt de VID. "De wegdektemperatuur is te hoog om bevriezing te veroorzaken. Gelukkig blijft de eerste echte sneeuw nog even uit: dit zou namelijk een verdubbeling van de totale filelengte veroorzaken."
Kijk snel hoe het op jouw route is gesteld op dit moment.
Avondspits ook drukOok de avondspits wordt een drukke, zo verwacht de VID. De bewolking vol natte sneeuw trekt dan over Brabant en kan zorgen voor veel opstoppingen op de snelwegen.
Dinsdag is normaal gesproken al de drukste dag op de Nederlandse snelwegen. De lange sliert bewolking die langzaam over Nederland heen trekt en neerslag laat vallen, zorgt voor een extra drukke spits.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.