Video

Winterkou verrast veel automobilisten: 'Mensen zijn te laat met wintercheck van hun auto'

24 november 2015 om 11:54 • Aangepast 25 april 2020 om 11:37
nl
De winter staat voor de deur. Na een prachtige herfst waarbij de nazomer nog lang in de lucht hing, dook de temperatuur maandag opeens onder nul. En dat betekende ruiten krabben, gladheid op de wegen en auto's die niet meer starten door de kou. Volgens Hans Koumans van autobedrijf Broeders in Breda zijn veel mensen dit jaar te laat met de wintercheck van hun auto. "Dit had een maandje eerder al moeten gebeuren."
Profielfoto van Kamp Karin
Geschreven door
Kamp Karin

Bij het autobedrijf liep het maandag meteen storm.  "De telefoon heeft niet stilgestaan, allemaal mensen die een afspraak wilden maken na problemen aan hun auto. Bevroren sloten, problemen aan de accu waardoor de auto niet wil starten en portieren die niet meer opengaan. Het is enorm druk."
Gebroken ruitenOok melden zich autobezitters die last hebben van ruiten die gebroken zijn door de vrieskou. "Als je je ruit laat zakken omdat je zo het ijs er vanaf wilt halen en je duwt op de knop, dan zegt-ie 'knak'. De ruit zit immers vastgevroren."
De winterbanden moeten er ook weer op, een klusje dat velen hebben uitgesteld. "Het is zo'n mooi weer geweest, met 15 tot 16 graden, dat bijna niemand daar mee bezig is geweest."
Accu met vermogen van dertig procentKoumans adviseert verder de koelvloeistof te laten controleren. "En het allerbelangrijkste: laat de accu checken en eventueel vervangen zodat je niet voor verrassingen komt te staan. In de winter heeft een accu slechts een vermogen van dertig procent, dus als-ie niet goed is opgeladen, dan krijg je misschien problemen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.