Video

Eis: 1500 euro boete voor rapper Ismo, die 'zionisten haat', video moet van YouTube

24 november 2015 om 17:21
nl
Justitie heeft 1500 euro boete geëist waarvan 500 euro voorwaardelijk tegen rapper Ismo uit Breda. Ook wil de officier dat hij de videoclip van het nummer 'Eenmans' van YouTube haalt. De Bredanaar stond dinsdag terecht voor het opzettelijk beledigen van onder meer homoseksuelen en joden in zijn rap.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

De rapper zorgde vorig jaar met zijn controversiële single voor flinke opschudding. Bij de politie kwamen vier aangiftes binnen. "Ik schrok hiervan", vertelde Ismo dinsdagochtend tegen de rechter.
Fucking jodenIn het nummer 'Eenmans' spreekt Ismo onder meer zijn liefde voor de koran uit en laat hij geen spaan heel van joden, homoseksuelen en 'je moeder'. Hij geeft 'flikkers' geen hand en haat 'die fucking joden' nog meer dan nazi's.
"Flikkers zijn mensen die je wat flikken, ik bedoel geen homo's", legde de Bredase rapper Ismo dinsdagochtend aan de rechter uit. Kort voor zijn uitleg rapte hij in de rechtszaal zijn tekst.
Gebruikelijke straattaal"Ik zit al acht jaar in rapwereld, dit is gebruikelijke straattaal", zegt Ismo. "Waar gaat dit over? Er zijn zoveel raps die veel verder gaan. Met joden bedoelde ik zionisten. Die haat ik nog steeds."
De Bredase rapper liet eerder weten zich te beroepen op de vrijheid van meningsuiting. Hij vindt dat zijn teksten worden verdraaid door critici. Toch denkt Ismo de volgende keer wel drie keer na voordat hij weer zoiets zal zeggen.
Hit op YouTubeHet nummer 'Eenmans' is inmiddels op YouTube al ruim 4,5 miljoen keer bekeken. De rechter doet op 8 december uitspraak.[Tweet:Body:https://twitter.com/dirkverhoeven/status/669066429669507072][Tweet:Body:https://twitter.com/dirkverhoeven/status/669064100924755968][YouTube:Body:https://youtu.be/frTkFOPZfiE]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.