Overvolle treinen en gestrande reizigers bij station Rosmalen, NS zet bussen in als proef

24 november 2015 om 10:34
nl
Bijna dagelijks is het ellende op het station van Rosmalen. De treinen richting Den Bosch zitten overvol, waardoor veel reizigers niet mee kunnen en achterblijven op het perron, in afwachting van de volgende trein. Extra treinen om de drukte op te vangen zitten er voorlopig niet in, maar de NS zet sinds dinsdag bij wijze van proef wel bussen in tijdens de ochtendspits.
Profielfoto van Kamp Karin
Geschreven door
Kamp Karin

De problemen spelen vooral 's ochtends tussen acht en negen uur. "Het gaat om de treinen van vier minuten voor acht en vier minuten voor halfnegen", zegt Jan Hoite-Van Hees van de NS. "Dan is het enorm proppen en moeten veel mensen staan omdat er onvoldoende zitplaatsen zijn. Om reizigers daarin tegemoet te komen en ze een keuze te geven, hebben we besloten om iedere dag vier bussen rechtstreeks naar Den Bosch te laten rijden."
In 2017 extra sprintersHet gaat om een proef, want de NS is bezig om extra sprinters te regelen voor het traject. Deze zullen eind volgend jaar, als de dienstregeling van 2017 ingaat, eens in het kwartier gaan rijden. "Maar die puzzel moet nog worden gelegd", zegt Hoite-Van Hees.
'Toch maar de trein'Niet iedereen is enthousiast over de tijdelijke oplossing, merkte onze verslaggever. "Het is goed dat er bussen komen, maar ik probeer toch de trein te pakken", zegt een vrouw die 's ochtends op het perron van Rosmalen staat te wachten. "Ik moet op tijd op m'n werk zijn en met de bus haal ik dat niet."
Ook een andere reizigster wacht op de trein. "Ik moet naar Utrecht. Als ik de bus neem, dan mis ik mijn aansluiting in Den Bosch, want de bus doet er langer over."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.