Twee verdachten gearresteerd voor moord op Mahmut Karaman

24 november 2015 om 12:08
nl
De politie heeft dinsdagmorgen twee mannen opgepakt in verband met het onderzoek naar de moord op de 33-jarige garagehouder Mahmut Karaman uit Eindhoven. Het gaat om een 37-jarige man uit Utrecht en een man van 47 die al in de gevangenis zat.
Profielfoto van Kamp Karin
Geschreven door
Kamp Karin

Het slachtoffer werd in de vroege ochtend van woensdag 31 december vorig jaar dood aangetroffen in zijn garagebedrijf De Vest Carcenter in Valkenswaard.
Moord vastgelegd door bewakingscamera'sKaraman was vermist opgegeven toen hij niet thuiskwam. Twee vrienden gingen hem zoeken. Zij vonden hem uiteindelijk in het bedrijf aan de Vest en waarschuwden de politie. De Eindhovenaar bleek te zijn doodgeschoten. De moord was vastgelegd door bewakingscamera's. Iemand schoot van buiten door het raam naar binnen.
De politie begon een groot onderzoek, waaraan zo'n twintig rechercheurs meewerkten. In de opsporingsprogramma's Bureau Brabant en Opsporing Verzocht werd eveneens aandacht besteed aan de zaak.
Brandende autoBuurtbewoners ontdekten twee weken later aan de Warande in Valkenswaard een brandende auto, een zwarte Volkswagen Golf. De politie gaat er vanuit dat de auto van de schutter is geweest. De Golf en ook de kentekenplaten in de auto bleken te zijn gestolen in Utrecht.
Een arrestatieteam hield de man uit Utrecht aan in zijn woning. De tweede verdachte zat al in voorarrest vast in het huis van bewaring in Amsterdam voor een ander misdrijf.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.