Tiener scheurt met auto over grasveld en fietspaden in Roosendaal

24 november 2015 om 12:21
nl
Een 18-jarige automobilist is maandagnacht opgepakt omdat hij met hoge snelheden door Roosendaal scheurde. Hij beging diverse verkeersovertredingen. Zo reed de Roosendaler over fietspaden, door rood licht en over een grasveld in de wijk Kalsdonk. Ook reed hij zonder af te remmen over een kruising. Dat meldt de politie.
Profielfoto van Nuiten Dennis
Geschreven door
Nuiten Dennis

Agenten zagen de auto rond twee uur rijden bij de Markttunnel. Het voertuig, dat een Belgisch kenteken heeft, kwam met hoge snelheid vanaf de Hendrik Gerard Dirkxstraat.
De agenten zaten in een onopvallende politiewagen. Zij achtervolgden de auto. Die reed op de kruising van de Laan van Brabant met de Laan van Limburg door rood licht en over een verdrijvingsvlak.
110 kilometer per uurDe politie gaf op de President Kennedylaan een stopteken. De auto ging ervandoor. Volgens de politie reed de wagen 110 kilometer per uur in de bebouwde kom. Op de Rucphensebaan en de Ettenseweg reed de tiener tegen het verkeer in.
Op de Covellijndijk schoot de auto een voetpad op. Hier stapten de Roosendaler en een bijrijder uit. Zij gingen te voet verder. Agenten rekenden het duo rond tien voor halfdrie in.
De 18-jarige bijrijder mocht na het afleggen van een verklaring naar huis. De 18-jarige bestuurder bleek geen rijbewijs te hebben. Hij werd in een cel gezet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.