Oud-wethouder Vincent van den Bosch van Steenbergen doet aangifte van intimidatie, smaad en laster

24 november 2015 om 14:41 • Aangepast 21 november 2020 om 14:33
nl
‘De sfeer van stelselmatige intimidatie door randfiguren en de valse verdachtmakingen van met name oppositiepartij PvdA’, zijn voor D66-wethouder Vincent van den Bosch van de gemeente Steenbergen redenen geweest om per direct op te stappen. Deze week gaat hij bij de politie en bij het College Bescherming Persoonsgegevens aangifte doen van intimidatie, laster en smaad. Dat heeft Van de Bosch dinsdagmiddag bekendgemaakt.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

Van een doodsbedreiging aan het adres van zijn gezin deed Van den Bosch al eerder aangifte. Volgens de oud-wethouder heeft het politieonderzoek resultaat gehad: “Verder kan ik daar niets over zeggen.”
VideobloggerVan den Bosch kreeg het onlangs na een raadsvergadering over de opvang van vluchtelingen aan de stok met de lokale videoblogger Vladimir Hornicek. Die wilde de wethouder buiten nog wat vragen stellen, maar Van den Bosch had daar geen zin in. Er ontstond een ruzieachtige sfeer waarna de wethouder Hornicek een ‘duw’ gaf.
Hoewel Van den Bosch 'het stomme incident' betreurt, was de rel volgens hem dus niet de doodsteek voor zijn politieke carrière. “De intimidatie en verdachtmakingen heeft geleid tot een situatie waarin ik mij meer met randverschijnselen moest bezighouden dan met de echte klussen die resultaten voor de gemeenschap moeten opleveren”, zegt de oud-wethouder.
BeschuldigingenMet de randverschijnselen doelt hij onder meer op de beschuldigingen dat hij onder pseudoniem reacties zou geven op Facebook. Ook werd gesuggereerd dat Van den Bosch een schuld heeft van anderhalf miljoen. Van den Bosch zei dat fractievoorzitter Van den Berge van de PvdA 'een spoor van vernieling' heeft achtergelaten in Steenbergen.
“Het deed mij pijn direct na het incident niet de volledige steun van de coalitie te krijgen”, aldus de ex-wethouder in zijn verklaring. Van den Bosch zegt dat er een breed integriteitsonderzoek nodig is naar de handel en wandel van meerdere raadsleden en het college ‘om tot een diepe reiniging te komen’.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.