Rechtstreeks met de bus van Den Bosch naar Rotterdam? Vanaf volgende week kan het

24 november 2015 om 13:14
nl
Het Duitse bedrijf Flixbus heeft toestemming gekregen om vanaf volgende week tussen steden waar geen directe treinverbinding is, lijnbussen te laten rijden. In Brabant gaat het om snelbussen tussen Eindhoven en Groningen, Eindhoven en Enschede en Den Bosch en Rotterdam.
Profielfoto van Juda Peter
Geschreven door
Juda Peter

Tussen Rotterdam en Den Bosch gaat acht keer per dag een lijndienst rijden. De snelbusdiensten vanaf Eindhoven rijden elk vier keer per dag. De bedoeling is om op 3 december te beginnen met de diensten.
'Sneller, rechtstreeks en goedkoper'Volgens een woordvoerster van het Duitse bedrijf wordt de busreis tussen Eindhoven en Enschede drie kwartier korter en kost zo'n rit 9 euro bij Flixbus. De NS rekent 25 euro bij vol tarief, de reis duurt dus langer en dan moet je ook nog enkele keren overstappen.
OntheffingFlixbus, dat al sinds 2013 actief is in Duitsland, moest ontheffing aanvragen bij de provincies om de lijndiensten te kunnen uitvoeren. Die ontheffing is voor de drie routes die Brabant aandoen ook verleend, blijkt uit de besluitenlijst van de provincie Noord-Brabant.
Ontheffingen zijn alleen mogelijk voor routes waarbij treinreizigers moeten overstappen. Busbedrijven mogen van de wet geen lijndiensten aanbieden waar directe treinverbindingen zijn.
Flixbus is nog in gesprek met overheden om bij een file over de vluchtstrook te kunnen rijden, zoals de Brabantliner.
Vijf landelijke routesIn heel Nederland gaat het om vijf routes: Rotterdam-Den Bosch, Rotterdam-Nijmegen, Eindhoven-Apeldoorn-Groningen, Eindhoven-Hengelo/Enschede en Enschede-Groningen. Op de routes tussen Rotterdam en Den Bosch en Nijmegen rijdt acht keer per dag een bus, op de andere lijnen vier keer.
Volgens het bedrijf kunnen klanten op deze routes goedkoper en vrijwel altijd sneller reizen dan met de trein.Woensdag presenteert Flixbus de verdere plannen voor Brabant in de eerste landelijke Flix-terminal op station Eindhoven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.