Vluchtelingen definitief naar voormalig belastingkantoor in Oss, rechter legt protest terzijde

24 november 2015 om 14:34
nl
In het voormalige belastingkantoor aan de Lievekamplaan in Oss mogen driehonderd vluchtelingen tijdelijk worden gehuisvest. De rechtbank wees dinsdag een verzoek van een buurtbewoonster af die niet wilde dat de asielzoekers er zouden komen wonen.
Profielfoto van Kamp Karin
Geschreven door
Kamp Karin

De vrouw stelde dat het haar een onveilig gevoel gaf dat er driehonderd mannelijke vluchtelingen in het pand zouden komen. Volgens haar konden ze daarnaast beter in een locatie buiten de bebouwde kom worden ondergebracht.
Opvang van gezinnenDe gemeente Oss stelt dat er veel sociale controle is in de omgeving van het pand. Het politiebureau ligt tegenover de locatie, evenals een bioscoop en een theater. Het pand is geschikt gemaakt voor de opvang van gezinnen. Er komen dus niet alleen mannen te wonen.
De gemeente Oss verleende vorige maand een vergunning aan het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) om het belastingkantoor aan te passen voor de noodopvang van de vluchtelingen. De eersten zullen vanaf 12 februari volgend jaar arriveren. Het gebouw kan tot 31 december 2016 fungeren als noodopvang.
Er was veel protest tegen de komst van de vluchtelingen. Eerder demonstreerden mensen tegen de opvang.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.