NAC Breda maakt bijna 250.000 euro winst

24 november 2015 om 15:57
nl
NAC Breda heeft het afgelopen jaar winst gemaakt. Ondanks de degradatie naar de Jupiler league kon de club het boekjaar 2014-2015 afsluiten met een winst van 247.077 euro.
Profielfoto van Hesen Eric
Geschreven door
Hesen Eric

Dat is een forse meevaller voor de club. In het plan van aanpak, dat vorig jaar bij de KNVB moest worden ingeleverd, was NAC nog uitgegaan van een half miljoen verlies. Ook het eigen vermogen steeg, maar blijft een miljoen negatief.
GudeljDe netto omzet van NAC steeg met ruim €1,6 miljoen (+13%) naar €13,5 miljoen, terwijl de kosten minimaal stegen. De omzet kreeg onder meer een impuls door opleidingsvergoedingen en een doorverkooppercentage van de transfer van Nemanja Gudelj van AZ naar Ajax.
Aan de andere kant moest er natuurlijk betaald worden voor het ontslag van trainer Nebojsa Gudelj en de aanstelling van Eric Hellemons, Rob Penders en Robert Maaskant.
GoetzeeNAC directeur Justin Goetzee heeft er alle vertrouwen in dat ook dit jaar NAC een positief resultaat zal boeken. De degradatie zorgde voor miljoenen omzetdaling, waardoor een reorganisatie onvermijdelijk was, maar heeft volgens Goetzee ook opnieuw de enorme betrokkenheid van supporters, sponsors, medewerkers en aandeelhouders getoond.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.