Video

Toptrio Manchester United op tijd fit voor PSV

24 november 2015 om 18:16
nl
Wayne Rooney, Anthony Martial en Marouane Fellaini hebben dinsdag alle drie meegedaan aan de laatste training van Manchester United voor de wedstrijd tegen PSV, woensdagavond in de Champions League. Het belangrijke drietal ontbrak afgelopen zaterdag nog in het duel met Watford in de Premier League.
Profielfoto van Hesen Eric
Geschreven door
Hesen Eric

Martial had een voetblessure overgehouden aan de interlandwedstrijd tussen Frankrijk en Engeland, Rooney was ziek en Fellaini had last van een kuitblessure. Of ze ook vanaf de aftrap meedoen, wilde Van Gaal niet onthullen. "Ik vergelijk de spelers altijd met elkaar en neem daarin mee hoe fit ze zijn en wat ze op de training laten zien. En dan bekijken we wat het beste past in de wedstrijd."
SchweinsteigerAnder Herrera, Phil Jones en Michael Carrick trainden dinsdag niet mee en zijn vermoedelijk ook niet inzetbaar tegen PSV. Bastian Schweinsteiger verscheen ook niet op het trainingsveld. De Duitser is fit, maar kreeg een rustdag van Van Gaal. "En dat betekent niet dat hij niet kan spelen", benadrukte de Nederlandse trainer.   Van Gaal kreeg op de persconferentie veel vragen over Luke Shaw, die zijn been brak door de veelbesproken tackle van PSV-verdediger Hector Moreno tijdens de eerste confrontatie in Eindhoven. PSV won die groepswedstrijd verrassend met 2-1. "De eerste wedstrijd was bijzonder teleurstellend. Niet alleen vanwege het resultaat, maar ook door het verlies van Shaw die voor mij en voor ons een hele belangrijke speler is. Ik had voorspeld dat hij de revelatie van het seizoen zou worden."
Nieuwe scanDe trainer heeft de revaliderende Shaw enkele dagen vrij gegeven rond het beladen duel met PSV. De jonge verdediger hoeft de wedstrijd ook niet vanaf de tribune te kijken. Vrijdag ondergaat Shaw een nieuwe scan voor meer informatie over de voortgang van zijn herstel.
Manchester United wil zich op Old Trafford revancheren voor het verlies in Eindhoven, zei Daley Blind. "De les uit de eerste wedstrijd is dat ons tempo omhoog moet. We hebben kansen gehad, maar moeten die wel benutten." Bij winst zijn de 'Mancunians' al zeker van de volgende ronde in het Europese toptoernooi.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.