Aangifte dreigwethouder Steenbergen maakt geen indruk

24 november 2015 om 21:03
nl
De Steenbergse PvdA-voorman Willem van den Berge zegt dat hij zich totaal niet druk maakt om de aangifte die oud-wethouder Vincent van den Bosch tegen hem gedaan heeft. "Ik vind de gang van zaken treurig, maar ik zie het met vertrouwen tegemoet."
Profielfoto van Zorn Rob
Geschreven door
Zorn Rob

Van den Bosch gaf dinsdagmiddag zijn lezing over de gang van zaken die er uiteindelijk toe geleid heeft dat hij zijn wethouderschap opgaf. Een incident dat daarbij een rol speelde was een ontmoeting met de Steenbergse vlogger Vladimir Hornicek. Daarbij gaf de zichtbaar geïrriteerde wethouder de man met de camera een duw.
Slecht daglichtEerder deed de D66'er al aangifte van doodsbedreigingen. Dinsdag kwamen daar aangiftes van intimidatie, laster en smaad tegen Van den Berge bij. De PvdA'er heeft vraagtekens geplaatst bij het feit dat Van den Bosch reed in een auto met Poolse kentekenplaten en dat hij zich volgens hem bediende van valse identiteiten op social media. Volgens Van den Bosch deed hij dat enkel en alleen om hem in een slecht daglicht te plaatsen.
TaakVan den Berge kijkt daar heel anders tegenaan. "Over die onderwerpen waren in Steenbergen vraagtekens. Als toezichthoudend raadslid is het mijn taak om dingen die mogelijk niet in orde zijn te controleren. Dat heb ik nu ook gedaan." De PvdA-voorman zegt dat hij geen aangifte wil doen tegen de oud-wethouder op basis van alles dat hij hem voor de voeten heeft geworpen. "Ik vind een aanklacht niet de moeite. Maar wat er gebeurd is, vind ik wel beschamend. Hij leeft in een wereld die ik niet begrijp."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.