Video

Westelbeers ziet 212 asielzoekers niet zitten: '50 is oké'

24 november 2015 om 22:22
nl
Spandoeken en borden in Westelbeers met de tekst 50 oké.. 212 nee! De bevolking van het dorp met zo'n 200 inwoners ziet de komst van evenveel asielzoekers in een bungalowpark niet zitten. In het anders zo rustige Westelbeers wordt geprotesteerd.
Profielfoto van van Hoof Rene
Geschreven door
van Hoof Rene

LEES OOK: Gemeente ziet niets in referendum over opvang asielzoekers op recreatiepark
"Een verhouding van één op één met de bevolking hier, dat gaat niet werken", zegt een man die een protestbord in zijn tuin heeft staan. De bordjes staan bij veel huizen. Het protest wordt breed gedragen.
Niets te doen"Er is hier helemaal niets in Westelbeers", zegt een vrouw: "Er zijn geen winkels, voorzieningen of openbaar vervoer". Ze vraagt zich af wat de vluchtelingen heel de dag moeten gaan doen in Westelbeers: "Het is hier wel rustig wonen, maar dan is het gedaan met de rust en veiligheid".
Wij zijn niet tegen asielzoekers, maar 200 is gewoon te veel. Dat is de opvatting van de meeste mensen in Westelbeers. Dinsdagavond besloot de gemeenteraad van Oirschot, waar Westelbeers onder valt, dat de ruim 200 asielzoekers er toch komen.
Geen referendumEen verzoek vanuit Westelbeers om een referendum over de kwestie te houden is door de gemeenteraad verworpen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.