Geschorste militair Gianiro S. kan zo weer aan de bak: chefs zijn tevreden over Satudarah-lid

24 november 2015 om 23:47
nl
De schorsing van militair Gianiro S. uit Breda is slechts formeel. S. is één van de verdachten inzake de moord op Rudi Schouten. Volgens zijn advocaat Michael Ruperti is zijn werkgever Defensie desondanks tevreden over zijn functioneren en zou hij zo weer aan de bak kunnen als het OM de verdenkingen tegen hem laat vallen.
Profielfoto van van der Linden Sid
Geschreven door
van der Linden Sid

"Dat is denk ik een kwestie van tijd", schetst Ruperti tegen Omroep Brabant. De verdachte militair was na zijn aanhouding al snel weer op vrije voeten, dat zou kunnen betekenen dat het OM niet veel bewijs heeft tegen Gianiro S.
Schorsing was noodzaakSamen met vier andere Satudarah-leden wordt Gianiro S. verdacht van betrokkenheid bij de bizarre moord op Rudi Schouten in april. Opmerkelijk is dat S. ondertussen al jarenlang in dienst is bij Defensie.
LEES OOK: Defensiemedewerker verdacht van betrokkenheid moord
De chefs van Gianiro S. bij Defensie zouden tevreden zijn over zijn functioneren in het leger. Toch werd hij geschorst: "Defensie kan ook niet anders zolang hij verdachte is in een strafzaak." Het Ministerie van Defensie doet geen uitspraken over het functioneren van Gianiro S. 'omdat het een lopende strafzaak betreft.'
De schorsing heeft volgens Ruperti niets te maken met zijn Satudarah-lidmaatschap. Op grond daarvan mag Defensie geen medewerkers ontslaan omdat Satudarah niet als criminele organisatie te boek staat. De advocaat probeert het OM er nu toe te bewegen S. niet meer te labelen als 'verdachte'. Dan kan ook de schorsing probleemloos ongedaan gemaakt worden, meent hij. S.' raadsman hoopt dat dit hele proces niet langer dan een aantal weken duurt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.