Sinterklaas staakt samen met achthonderd werknemers DAF: 'Loon moet omhoog'

25 november 2015 om 15:10
nl
Metaalwerknemers van DAF gaan donderdag en vrijdag staken. De werknemers willen een ‘fatsoenlijke’ cao. Vakbonden FNV en CNV verwachten dat er zeker achthonderd stakers komen opdagen bij de demonstratie. De werknemers zouden te vaak moeten overwerken, geen zeggenschap over werktijden hebben en te weinig loon krijgen.
Profielfoto van Nagtzaam Pepijn
Geschreven door
Nagtzaam Pepijn

De stakers zijn niet alleen, ook Sinterklaas komt meestaken. Hij draagt de DAF-medewerkers een warm hart toe en zal speechen bij de stakende medewerkers. “Ons wensenlijstje voor de werkgevers is niet zo lang en moeilijk”, meent FNV bestuurder Petra Bolster. “Onze leden verdienen respect voor hun inzet, loyaliteit en harde werk”, stelt Bolster.
'Steeds meer intimidatie'Volgens FNV-bestuurder Petra Bolster worden de werknemers niet gehoord door de vrachtwagenfabrikant. “We merken dat intimidatie steeds vaker voorkomt en dat de druk op de stakers toeneemt. Zolang de cao Metalektro niet is afgesloten, staken we door”, belooft ze.
De achthonderd werknemers staken op donderdag 26 november en vrijdag 27 november. Ze leggen voor twee keer 24 uur hun werk neer. De stakingen maken deel uit van een langere reeks aan acties in de metaalsector. Er wordt deze week ook gestaakt in Friesland en Zaandam en ook in december worden er stakingen verwacht.
Vaker stakingenHet is niet de eerste keer dat er bij DAF gestaakt wordt. Deze zomer staakten de werknemers ook, toen vanwege de hitte.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.