Brabant telt op één provincie na de meeste knelpunten

EINDHOVEN - De provincie Noord-Brabant telt na Noord-Holland de meeste knelpunten op de weg in Nederland, zo blijkt uit het 'knelpuntenonderzoek' van de ANWB, De A2 tussen Eindhoven en Weert en vice versa, en de A58 tussen Tilburg en Eindhoven en vice versa eindigen zelfs in de top vijf van snelwegen met het meeste oponthoud.
Leden van de ANWB gaven in de provincie Noord-Brabant maar liefst 702 knelpunten door, 17 procent van alle knelpunten in Nederland. Veertien Brabantse knelpunten staan in de landelijke top 100.

De knelpunten op de Brabantse A-wegen zijn:
A2 bij Maarheeze en Leende
A2/A59 rondom Den Bosch
A4/A58 bij Zoomland
A16/A17 bij Klaverpolder
A27/A58 bij Ulvenhout
A27/A59 bij Hooipolder
de A58 bij Oirschot en Best
A58/A65 bij Tilburg
A67 bij Geldrop en Someren

Ook de N65 bij Vught is notoir vanwege zijn oponthoud, net zoals het centrum van Breda. Dinsdag overhandigt de ANWB de lijst in de Tweede Kamer. "Het is belangrijk dat we aandacht besteden aan deze knelpunten, om te zorgen dat Nederland niet langzaam dichtslibt", meldt de ANWB. Volgens de ANWB steeg de filedruk in Nederland in oktober met twaalf procent. In vergelijking met 2015 steeg de filedruk met zo'n tien procent.

Statenvragen
Het CDA heeft inmiddels Statenvragen gesteld naar aanleiding van de berichtgeving van Omroep Brabant. Zo wordt het college gevraagd of zij een oplossing hebben voor de fileproblematiek, of er al acties tegen de problematiek lopen en of er ook prioriteiten zijn in de volgorde waarin de problemen zullen worden opgelost.
Meer over dit onderwerp:
verkeer wegen files anwb knelpunten brabant