Heftige dag voor nabestaanden Linda van der Giesen (28): ‘Ik wilde John recht in de ogen aankijken’

25 november 2015 om 18:00
nl
De emoties bij de nabestaanden van Linda van der Giesen liepen woensdag hoop op tijdens de eerste zitting in de rechtbank in Breda. Drie maanden na de fatale schietpartij in Waalwijk verscheen de zaak voor het eerst bij de rechter. Hoofdverdachte en ex van Linda, John F., kwam zelf niet opdagen. “Dat vond ik jammer. Ik wilde hem vandaag recht in de ogen aankijken”, vertelt de vader van het zoontje van Linda zichtbaar aangeslagen.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Vader Edwin Wangsakrama is de ex van Linda. Ze hebben samen een zoontje van vier: Jeremy. “Ik ben hier vandaag niet voor mezelf”, stamelt hij na afloop van de pro-formazitting. “Maar voor mijn zoontje. Ik wil alleen dat hij gelukkig is. Daar kan ik voor zorgen als ik dit goed kan afsluiten.”
ZIE OOK: Vader zoontje doodgeschoten Linda van der Giesen wil politie aanklagen voor haar dood
'Hij wilde mij niet zien'Hoe confronterend ook: bij het verwerken van het leed en verdriet hoort een eerste ontmoeting met de persoon die verantwoordelijk is voor het overlijden van een dierbare. “Ik wilde John graag in de ogen aankijken. Hij mij niet, helaas”, vertelt Wangsakrama, die in het bijzijn van zijn advocaat Peter Schouten de rechtbank bezocht.
De officier van justitie verdenkt John F. van moord door één of meerdere afgevuurde kogels. Bij het uitspreken van die woorden sprongen de tranen in de ogen van de directe familieleden van Linda. “Het was inderdaad een heftige ervaring, één die ik nog nooit in mijn leven heb meegemaakt”, aldus Wangsakrama. De familieleden van Linda wilden de pers na afloop niet te woord staan.
ZIE OOK: Donaties stromen binnen voor zoontje Jeremy (4) van Linda van der Giesen: ‘Dit is machtig mooi’
'Dan zak ik echt door de grond'Met het 4-jarig zoontje van Wangsakrama gaat het naar omstandigheden goed. “Hij is vrolijk en blij en doet zijn ding zoals ieder kind. Af en toe zegt hij wel eens tegen me: ‘papa, ik mis mama’. Dan zak ik echt door de grond”, zegt de vader. “We bladeren op dat soort momenten door fotoboeken en bekijken filmpjes waar Linda op staat. Hij is dan weer blij, en ik ook. Zo proberen we de draad weer op te pakken.”
Susanne van der Giesen, die woensdag ook aanwezig was, vertelde eerder aan Omroep Brabant dat ze niets van het psychoseverhaal van John F. gelooft. Daar sluit Wangsakrama zich bij aan. “Ik geloof daar niet in. Je rijdt niet drie kwartier lang van Zevenbergen naar Waalwijk om jezelf van kant te maken en vervolgens anders te handelen.”
Linda, die oorspronkelijk uit Fijnaart komt, werkte sinds 2010 bij het TweeSteden Ziekenhuis op de polikliniek Plastische Chirurgie. Duidelijk is dat ze relationele problemen had met John F. Vier weken vóór de moord verbrak Linda de relatie met de Zevenbergenaar.
Lees alles over deze zaak op onze speciale themapagina omroepbrabant.nl/lindavandergiesen.[YouTube:https://youtu.be/ihHEsNaX84o][YouTube:https://youtu.be/lGZMcjg1IeQ][YouTube:https://youtu.be/jbhrVRbxM6E]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.