Gròòtgragtegat of Amsteldonk? Amsterdammers snappen niets van carnaval

25 november 2015 om 18:35 • Aangepast 21 november 2020 om 14:31
nl
De zoektocht naar een heuse carnavalsnaam voor Amsterdam levert tot nu toe voornamelijk veel negatieve reacties op. Dat laat initiatiefnemer Freek Haverman woensdag weten. De Bredanaar wil samen met een vriend eind januari het carnaval naar de hoofdstad halen met het carnavalsfeest Alaaf & Kicking in de Melkweg.
Profielfoto van Triki Ferenc
Geschreven door
Triki Ferenc

De bedoeling is om de polonaise in Amsterdam te houden, in plaats van een massale uitloop van carnavalsliefhebbers uit Amsterdam naar onze provincie. Daarbij hoort natuurlijk ook een eigen carnavalsnaam voor onze hoofdstad.
Geen zin in carnaval?Maar het lijkt erop dat de meeste Amsterdammers niet zitten te wachten op een carnavalsnaam. ''Natuurlijk zaten er ook een aantal positieve reacties tussen, maar de meeste opmerkingen waren negatief'', vertelt Haverman.

Eerder konden Amsterdammers een naam voor de hoofdstad doorgeven. De komende weken kunnen de hoofdstedelingen een keuze maken uit de top zeven. ''Gròòtgragtegat, Paolkesdorp en Amsteldonk gaan aan de leiding.''
Prins gezocht!De organisator heeft een voorkeur voor Maskergat. ''Een masker zet je op je hoofd en gat staat voor stad, waardoor er eigenlijk hoofdstad staat'', vertelt Haverman lachend.
Begin januari maakt de organisatie bekend hoe Amsterdam tijdens carnaval gaat heten. Ze zijn nog op zoek naar een prins. ''Misschien is Kluun wel een goede prins voor ons.'' Op 22 januari wordt in de hoofdstad het carnavalsfeest Alaaf & Kicking gehouden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.