Ooggetuige moord Linda van der Giesen meldt zich, advocaat Kuijpers roept OM op voorzichtig te zijn

25 november 2015 om 19:10
nl
Een nieuwe ooggetuige van de schietpartij waarbij de 28-jarige verpleegkundige Linda van der Giesen om het leven kwam, heeft zich deze week bij de politie gemeld. Dat maakte de officier van justitie woensdag bekend tijdens de pro-forma zitting in de rechtbank in Breda.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De man meldde zich naar aanleiding van een nieuwsbericht dat deze week op lokale media werd gepubliceerd. Mogelijk weet deze persoon meer te vertellen over wat er precies aan de schietpartij op de parkeerplaats van het TweeSteden Ziekenhuis in Waalwijk voorafging.
Pistool met demperOmroep Brabant sprak een dag na de schietpartij met een getuige, maar die heeft zich in elk geval niet gemeld. Vermoedelijk gaat het om een andere man die de andere getuige had zien lopen op de parkeerplaats. “Die heeft gezien hoe de dader uitstapte, een pistool met demper op de auto richtte, schoot, weer instapte en wegreed”, vertelde hij eerder tegen Omroep Brabant.
Jan-Hein Kuijpers, de advocaat van F., verzoekt justitie uiterst bedachtzaam om te gaan met nieuwe informatie. “Het gaat hier om een ernstige en zware zaak waarbij de dynamiek enorm is. De afgelopen maanden hebben al veel mensen iets over deze zaak gezegd. We moeten voorkomen dat het onderzoek geschaad wordt.”
ZIE OOK: Ooggetuige schietpartij TweeSteden Waalwijk: 'Ik keek naar vrouw die door het hoofd was geschoten'
PsychoseF. heeft bekend dat hij Van der Giesen heeft doodgeschoten. Hij zou van plan zijn geweest om zichzelf voor de ogen van zijn voormalige vriendin van het leven te beroven, maar hij zou door een psychose anders gehandeld hebben. Hij zette eerst het pistool op zijn kin, waarna hij alsnog het wapen op Linda richtte.
Volgens de officier van justitie wordt de ooggetuige die zich deze week meldde nader ondervraagd. Justitie verwacht begin januari het dossier compleet te hebben. Een maand later gaat de zaak weer verder.
ZIE OOK: ‘Voor Linda kwam hulp te laat’, advocaat Schouten pleit voor strenger contactverbod voor stalkers
'Mijn cliënt wacht rustig af'Het gaat dan opnieuw om een pro-formazitting. Wanneer de inhoudelijke behandeling is en de nabestaanden dus de kans krijgen te spreken in de rechtszaal, is nog niet duidelijk.
“Het is goed dat dat nog even duurt. Zo is straks iedereen erop voorbereid. Net zoals mijn cliënt. Het enige wat hij nu nog kan doen, is rustig afwachten.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.