Basketballers SPM Shoeters uitgeschakeld in Europa

25 november 2015 om 22:27
nl
De basketballers van SPM Shoeters liggen uit de Europe Cup. De Bosschenaren hadden, na de zware nederlaag van dinsdag, nog een heel kleine kans op een plaats in de volgende ronde. Maar die hoop is inmiddels vervlogen. De directe concurrent van Shoeters won woensdagavond en is nu niet meer te achterhalen door de Bosschenaren.
Profielfoto van Bouma Cor
Geschreven door
Bouma Cor

SPM Shoeters streed met het Oostenrijkse Güssing om de tweede plaats in poule D. Het Franse Chalon, dinsdagavond nog de tegenstander van Shoeters, was al zeker van de volgende ronde. Alleen de nummer twee in de poule gaat met de Fransen mee. Er is nog wel een plaatsje in de tweede poulefase weggelegd voor de beste nummers drie maar het is niet realistisch dat Den Bosch daarvoor in aanmerking komt. Daarvoor is het doelsaldo simpelweg te slecht.
AfhankelijkSPM Shoeters had de volgende poulefase kunnen bereiken, maar de ploeg was daarvoor afhankelijk van de wedstrijd van woensdag. Als Güssing zou verliezen van het Sloveense Lasko was er volgende week nog wat te halen in Oostenrijk. Maar Güssing won, na een spannende eindfase, met 73-71.
PuntentellingDe Oostenrijkers staan nu op acht punten. Shoeters op zes. Dat lijkt nog te overbruggen maar de puntentelling in het Europese basketbal werkt anders dan in de meeste competities. Iedere ploeg die een wedstrijd speelt, krijgt een punt. De winnaar krijgt een punt extra.
Güssing komt dus minimaal op negen punten. En dat is een aantal dat SPM Shoeters niet meer kan halen. Ze komen niet verder dan acht.
Om de eerVolgende week sluit Shoeters het Europese avontuur af. Dan speelt de Bossche ploeg de uitwedstrijd tegen Güssing. Er staat dan niets meer op het spel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.